Ook je gitaar verdient een APK

Goed, je hebt een gitaar of, als je enigszins aan gitarisme lijdt, meerdere.
Je vond hem na lang zoeken en speelt er al tijden met plezier op. En hij doet het prima.
Maar toch is het goed om je gitaar in topconditie te brengen en houden. Is de gitaar goed afgesteld voor de snaardikte die je gebruikt? Is de kromming van de hals optimaal? Zijn je frets aangeslagen of mooi schoon? Kraakt er iets in de elektronica? Allemaal zaken die je kunt controleren, afstellen en onderhouden.

Dat kun je natuurlijk zelf doen, maar je kunt je gitaar ook voor een onderhoudsbeurt bij mij in Rhoon brengen. Bij een complete onderhoudsbeurt doe ik het volgende met je gitaar:

– reinigen en conditioneren van de toets
– reinigen en polijsten van de frets
– controleren en evt. afstellen hals, actie, brug, topkam en stemmechanieken
– nieuwe set snaren
– controleren, reinigen en evt. herstellen elektronica
– reinigen en poetsen body

De kosten voor een onderhoudsbeurt zijn 65 euro (incl. btw)

Aanpassen en repareren

Naast het reguliere onderhoud kan ik (kleine) reparaties voor je uitvoeren of dingen aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan repareren of vervangen van elektronische onderdelen, topkam vervangen, elementen vervangen, straplock-buttons aanbrengen, stemmechanieken vervangen.

Grotere reparaties als gebroken halzen, gescheurde bodies en dergelijke kan ik (nog) niet zelf uitvoeren voor je. Ik kan je hiervoor wel naar andere reparateurs verwijzen.

Afspraak maken voor gitaaronderhoud?

Wil je een afspraak maken? Vul dan even het contactformulier in, dan kunnen we je wensen doornemen en een afspraak voor het afgeven inplannen. In sommige gevallen kan ik je gitaar wellicht bij je ophalen.